beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



Politeknik operasyonunda cephanelik çıktı

Gaziantep’te son bir haftadır kamuoyunun gündeminden düşmeyen Politeknik Beton’un eski ve yeni sahiplerine yönelik operasyonun ayrıntıları netleşti.

facebook-paylas
Tarih: 01-01-2026 19:21

Politeknik operasyonunda cephanelik çıktı

 Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, aralarında şirketin eski ve yeni yöneticilerinin de bulunduğu 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre, Politeknik Beton İnşaat Limited Şirketi’nin eski Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Terlemez, yaşadığı ekonomik sıkıntıların ardından şirketi 23 Aralık 2025 tarihinde devretti. Ancak yapılan hisse devrinin şüpheli bulunması ve alacaklıların şikâyetleri üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

113 milyon liralık beton teslim edilmedi

Soruşturma dosyasına giren bilgilere göre, Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Politeknik Beton’un, piyasa fiyatlarının yüzde 10 ila 20 altında ve sabit fiyat garantisiyle beton satışı vaadinde bulunduğu belirlendi. Şirketin bu kapsamda 9 müşteki ile sözleşme imzaladığı, farklı vadelerde ve miktarlarda alınan çeklere karşılık 113 milyon 276 bin lira değerinde beton teslimi yapılmadığı tespit edildi. Şirketin kısa süre sonra el değiştirmesi, soruşturmanın derinleştirilmesine neden oldu.

Operasyonda cephanelik ele geçirildi

Soruşturma kapsamında 28 Aralık 2025 sabahı düzenlenen operasyonda; Ömer Terlemez’in yanı sıra Halil Terlemez, Ali Terlemez, Aslan Yetim ile şirketin yeni sahiplerinden Hakan Öz ve Mehmet Öz gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda adeta cephanelik ortaya çıkarıldı. Aramalarda;

1 adet ruhsatsız Uzi tabanca

2’si mavzer olmak üzere 19 adet ruhsatsız av tüfeği

2 adet ruhsatsız tabanca

1 adet kurusıkı tabanca

2 adet bilye atar tabanca

4 bin 350 adet çeşitli çaplarda mermi

186 bin TL nakit para

Çok sayıda dijital materyal

ele geçirildi.

4 kişi cezaevine gönderildi

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ömer Terlemez, Halil Terlemez, Ali Terlemez ve Hakan Öz, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan isimlerden Ömer Terlemez, Halil Terlemez ve Hakan Öz’ün nitelikli dolandırıcılık, Halil Terlemez ve Ali Terlemez’in ise ayrıca 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet suçlarından tutuklandıkları öğrenildi.

Soruşturmanın, tüm yönleriyle ve çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİŞ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HAVA DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI